Nederland | België | Contact opnemen

Diamedia Minds logo
Nederland | Maastricht | Eindhoven | Contact
België | Hasselt | Antwerpen | Contact

BLOG

Een goede landingspagina maken doet u zo (voor dummies)

landingspagina voor dummies

Dummie of niet, er worden anno 2014 nog steeds tenenkrommende landingspagina’s gemaakt. En dat is zó zonde van uw investering! Voor de echte dummies onder ons: een landingspagina is de eerste pagina van uw website waar een internetgebruiker op terechtkomt. Mensen zoeken vaak via Google naar informatie en gebruiken hiervoor verschillende zoektermen. Daardoor “landen” ze ook op verschillende pagina’s van uw website.

Jasper geeft in zijn blog aan dat de attention span van een webbezoeker momenteel lager is dan die van een goudvis. Daarom is het extra belangrijk dat bezoekers op goede pagina’s in uw website landen. Want u heeft slechts acht seconden om een goede indruk te maken. In dit blog leggen we kort en bondig (believe me, I’ve tried) uit hoe u dit doet.

Waarom is een goede landingspagina belangrijk?

Heel simpel: een goede landingspagina vergroot de kans op succes. Met andere woorden: met een goede landingspagina bereikt u sneller uw doelstellingen. Tegenwoordig is voor veel bedrijven – en misschien ook voor u – de website de spil in de marketingcommuncatiemix. Het is vaak het eerste contactmoment dat de klant met u heeft. Dan wilt u toch een goede indruk maken? En dat niet alleen, u wilt toch ook dat de bezoeker klant bij u wordt?

Investeren in het ontwikkelen van een goede website (en landingspagina’s) is daarom noodzakelijk. U kunt het vergelijken met het leggen van een goede fundering voor uw huis. Het is de basis van uw online marketing en communicatie en van daaruit kijkt u verder. Zorgt u niet voor een goede fundering, dan zullen uw andere marketinginspanningen minder of zelfs niet renderen. Denk aan uw digitale mailing die doorverwijst naar uw website, uw social mediacampagne, uw visitekaartje of uw magazineadvertentie. Misschien investeert u maandelijks honderden (of duizenden) Euro’s in online advertenties via Google AdWords. Dan kunt u er maar beter voor zorgen dat uw landingspagina’s in orde zijn (klik hier voor mijn vorige blog, zie valkuil 4)!

De samenhang tussen de volgende elementen bepaalt de kwaliteit van uw landingspagina:

 • Doel
 • Inhoud
 • Design
 • Techniek

Doel

Elke stap of beslissing die u neemt, neemt u met een bepaald doel voor ogen. Dit geldt ook voor uw website. Wat wilt u hiermee bereiken? Wilt u uw website-bezoekers enkel informeren? Nee toch?! Stel per landingspagina uw doelstellingen vast en bepaal vervolgens wat u nodig heeft om deze doelstellingen te verwezenlijken. Mogelijke doelstellingen, u wilt:

 • een product verkopen
 • offerteaanvragen realiseren
 • e-mailadressen verzamelen
 • contact met uw doelgroep
 • enzovoort

Inhoud

U heeft uw doelstellingen vastgesteld. Nu is het tijd om u te verplaatsen in de webbezoeker. Welk probleem lost u voor de webbezoeker op? Wat is uw aanbod en waarom is dit waardevol voor uw doelgroep? Dit is wat uw doelgroep wil weten. De belangrijkste content zet u daarom ook bovenaan (denk aan de goudvis). Vervolgens is het belangrijk om de webbezoeker te overtuigen en te bevestigen in zijn keuze voor uw bedrijf. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw USP’s (unieke verkoopargumenten) helder uit te lichten, of door recensies van uw bestaande klanten te tonen.

Zorg vervolgens voor een duidelijke call-to-action (!). Hiermee spoort u de bezoeker aan om actie te ondernemen, zoals het aanvragen van een offerte, het bestellen van een product, het maken van een afspraak en the list goes on. Helaas zien we nog veel te veel landingspagina’s zonder call-to-action en dat is doodzonde! U mist hierdoor verkoopkansen. Denk even terug aan uw doelstellingen en maak hiervoor een bijpassende call-to-action. Klik hier voor een real-life voorbeeld van een duidelijke call-to-action.

Alle do’s op een rijtje:

 • Kies een pakkende kop die beschrijft waar uw landingspagina over gaat.
 • Gebruik één thema/oplossing per landingspagina.
 • Zet de belangrijkste content bovenaan.
 • Maak de pagina-inhoud scanbaar (gebruik kopjes, korte alinea’s, dikgedrukte tekst, opsommingen etc.).
 • Toon uw USP’s, gebruik klantenreviews of allebei.
 • Voeg een duidelijke call-to-action toe aan elke pagina (zoals ons eigen voorbeeld hierboven: “Klik hier voor een real-life voorbeeld van een duidelijke call-to-action”).

Design

Het oog wil ook wat en dat geldt ook voor de uitstraling van uw website. Weerspiegelt het design uw bedrijfsidentiteit en straalt het betrouwbaarheid uit? Helpt het ontwerp de bezoeker zijn weg in uw webpagina te vinden? Het is belangrijk dat elke landingspagina dezelfde look and feel heeft, zodat uw bezoeker voelt dat de pagina onderdeel uitmaakt van een complete website.

Let er ook op hoe de inhoud op uw website wordt gepresenteerd. Eén grote lap tekst is niet zo aantrekkelijk als u een product of dienst wilt verkopen. Zorg ervoor dat de bezoeker makkelijk de informatie kan vinden waarnaar hij op zoek is. Maak bijvoorbeeld gebruik van icoontjes, schema’s of afbeeldingen om iets duidelijk te maken.

Alle do’s op een rijtje:

 • Zorg voor een professioneel en consistent design (wek vertrouwen).
 • Maak afwisselend gebruik van afbeeldingen, iconen, schema’s en tekst om uw boodschap over te brengen.
 • (Nogmaals) Maak de inhoud scanbaar.
 • Gebruik een call-to-action button die in het oog springt.
 • Zorg dat de verschillende visuele elementen van uw pagina niet met elkaar conflicteren, of strijden om de aandacht van de bezoeker.

Technisch

Een landingspagina moet er niet alleen goed uitzien, relevante content bevatten en een duidelijk doel nastreven, uw website (en landingspagina’s) moet(en) ook technisch goed in elkaar steken. Om goed gevonden te worden op het internet, zijn de technische realisatie en de inrichting van uw landingspagina van groot belang. Daarnaast bepaalt de techniek van uw website ook hoe uw website getoond wordt in verschillende browsers en op verschillende apparaten zoals een laptop, mobiele telefoon of tablet.

Als uw website en landingspagina’s helemaal klaar zijn, zorg er dan ook voor dat u de resultaten kunt meten! Ook een technisch aspect dat vaak vergeten wordt. U wilt toch ook weten hoeveel bezoekers uw website maandelijks trekt en wat zij uitspoken op uw site? Belangrijker, u wilt toch weten of u uw doelstellingen behaalt? Juist daarom moet u ervoor zorgen dat uw webstatistieken gemeten worden, bijvoorbeeld met behulp van Google Analytics.

Alle do’s op een rijtje:

 • Zorg voor een goede technische realisatie van uw website en landingspagina’s.
 • Zorg dat uw landingspagina’s compatible zijn met diverse apparaten (mobiel, tablets etc.).
 • Zorg dat u alles kunt meten wat er op uw landingspagina’s gebeurt.

Alleen dit nog

U heeft alle “do’s” afgevinkt, dan heeft u nu de perfecte landingspagina. In theorie dan, want alles kan altijd beter.  Via uw webstatistieken kunt u beginnen met het analyseren van het bezoekersgedrag. Met de inzichten die u daaruit haalt, kunt u vervolgens uw landingspagina verder optimaliseren om nóg betere resultaten te behalen en uw ROI nog verder te verhogen!

Dit is een voorbeeld van een goede landingspagina die Diamedia Minds continu (met succes) blijft optimaliseren.

Voorbeeld bekijken

Recente projecten

- Even uitpakken -

Consilio Tax & Law

Consilio Tax & Law

Hoeve De Peer

Hoeve De Peer

Europe HR Solutions

Europe HR Solutions

Unique Self Institute

Unique Self Institute

Testimonials

- Wat onze klanten ervan vinden -

Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
Lidwien Hollanders
Maastricht University
Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
Lidwien Hollanders
Maastricht University
Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
Staya Erusa en Hello Aquarius
Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
Staya Erusa en Hello Aquarius
De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
Laurens Wormer
Mateum
De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
Laurens Wormer
Mateum
Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
Manon Simonis
Yogaplace
Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
Manon Simonis
Yogaplace
Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
Anita Suijkerbuijk
ASCATI
Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
Anita Suijkerbuijk
ASCATI
Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
Paul Schmidt
MAG Groep
Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
Paul Schmidt
MAG Groep
Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
Julienne Erckens
Maastricht University
Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
Julienne Erckens
Maastricht University
Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
Maaike Stooker
Hogeschool Zuyd
Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
Maaike Stooker
Hogeschool Zuyd
Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
Jo Kenens
Abus
Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
Jo Kenens
Abus
Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
Ab van Deemter
Kalimba NV
Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
Ab van Deemter
Kalimba NV