mindful marketing & inspired internet

Teksten: echt iets voor schrijvers

Teksten

Tekstcreatie als in 'creatief'

Het ontwikkelen van een sterke tekst voor papier of online gebruik is altijd een creatief proces. Een succesvol communicatiemiddel is een mix van strategie, design, teksten, materiaal, dat zegt: ‘Hallo doelgroep, hier ben ik!’ en vervolgens een plaats inneemt in de herinnering.

Zonder goede teksten heeft u geen verhaal

Diamedia Minds Teksten IcoonAl uw marketingmiddelen moeten uw organisatie perfect weerspiegelen, óók inhoudelijk. Kies daarom uw woorden uiterst zorgvuldig. Dan dragen teksten ook effectief bij aan het waarmaken van uw bedrijfsdoelstellingen en ondernemersdromen.

Een tekst kan u maken of breken. De inhoud van uw website, brochure, presentatie, rapport, LinkedIn profiel, mailing, moet bij u passen, uw boodschap en bedrijfspersoonlijkheid helder overbrengen. Uw stem laten klinken als u er zelf even niet bij bent. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar helaas is een tekst maar al te vaak een sluitpost in uw marketingbudget.

Zorg voor een sterk verhaal dat uw boodschap overbrengt. Laat u niet verleiden door de allerbeste intentie van onervaren schrijvers zoals uw ontwerper, uw webbouwer of – laten we eerlijk zijn – … uw eigen ambitie. Soms gaat dat goed, maar helaas meestal niet. Schrijven is een vak, dat wij met liefde voor u en uw zaak beoefenen.

Een goede tekst leest prettig en overtuigt

Een gerenommeerd Nederlands copywriter zei ooit “Helder schrijven begint bij helder denken.”. Volgens deze filosofie schrijven wij onze teksten: we structureren en ordenen de inhoudelijke boodschappen die u met de lezer wenst te delen, zodat deze moeiteloos begrijpt wat u zegt. Verder houden we bij het schrijven van uw teksten rekening met:

 • de kernboodschappen die u aan de lezer wilt overbrengen
 • uw organisatie-identiteit, visie, concept en strategische doelen
 • uw klant en zijn of haar wensen, behoeften en vragen
 • de eigenschappen van uw producten of diensten
 • de meerwaarde die u voor uw klanten creëert
 • de prettige leesbaarheid en begrijpelijkheid van de tekst
 • de optimale tekstlengte.

Teksten schrijven voor uw website

Teksten voor uw website zijn bijzonder. Ze zijn méér dan een presentatie van u, uw organisatie, uw producten of diensten en uw visie op uw meerwaarde. Allereerst geven ze de antwoorden die uw klant en prospect online zoeken. Goed geschreven, zijn website teksten de woorden van uw online verkoper. Behalve mensen, bedienen ze daarnaast ook online zoekmachines zoals Google. SEO-vriendelijk heet dat. Voor uw webteksten onderzoeken we eerst het zoekgedrag, de online informatiebehoefte van uw doelgroep. Zo achterhalen we welke zoektermen en woorden uw klanten gebruiken als ze naar informatie over uw diensten of producten zoeken. Deze informatie verwerken we vervolgens in de teksten. Behalve met de punten uit de bovenstaande paragraaf, letten we bij de copywriting van uw webteksten dus ook op:

 • uw online presentatie
 • uw vindbaarheid op het internet
 • de positie van uw website in de zoekresultaten
 • de presentatie van uw website in de zoekresultaten.

Zakelijke teksten

Behalve voor webteksten, kunt u ook bij ons terecht voor:

 • het beschrijven van uw nieuwe strategische of creatieve concept
 • het uitschrijven van uw businessplan (bijv. voor investeerders of banken)
 • blogteksten en blogartikelen
 • teksten voor uw brochure of folder
 • mailingteksten
 • het schrijven of redigeren van rapporten
 • een pakkende tekst voor uw LinkedIn profiel
 • de tekst van uw lezing of presentatie
 • het structureren of controleren van de tekst van uw laatste boek.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Tekst: echt iets voor schrijvers

Regelmatig komen wij nog websites, brochures en andere communicatie-uitingen tegen waarvoor de teksten met de allerbeste intenties geschreven zijn door onervaren schrijvers zoals de opdrachtgever, de ontwerper of soms de webbouwer. Soms gaat dat goed, maar helaas meestal niet. Liggen uw activiteiten u na aan het hart? Laat ons ze dan beschrijven, dat vinden we leuk en daar doen we ons stinkende best voor!

SEO-tekstschrijver?

Wilt u SEO-vriendelijke teksten laten schrijven voor een betere vindbaarheid van uw website? Bekijk onze SEO-diensten hier.

Hoe gaan wij te werk?

Kennismaking

Graag leren wij u en uw wensen kennen tijdens een persoonlijke kennismaking. Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?

Voorstel

Vervolgens maken wij een voorstel op maat. Wij stemmen onze dienstverlening graag af op uw wensen.

Uitvoering

Voorstel akkoord? Wij starten met het uitvoeren van de besproken activiteiten en zorgen voor de opvolging.

Oplevering

Na afronding volgt de oplevering. Deze kan eventueel gefaseerd plaatsvinden, afhankelijk van uw wensen.

Onderhoud

Tijdens de onderhoudsfase houden we de opgeleverde producten up-to-date, afhankelijk van uw wensen.

Een toetsenbord maakt u nog geen schrijver

Goede teksten vragen een professionele aanpak. Afhankelijk van het doel, bijvoorbeeld het verbeteren van de vindbaarheid en leesbaarheid van uw website, of het uitleggen van het juiste gebruik van uw product, dienen ze bovendien geschreven te worden met kennis van zaken.

Diamedia Minds voegt graag een fikse dosis passie en enthousiasme en een vleugje emotie aan uw teksten toe. Dat spreekt de lezer toch net wat meer aan. De inspiratie daarvoor halen we uit een goed gesprek met u. Daarin voelen we wat u beweegt en wat u nodig heeft én we verzamelen de inhoudelijke feiten. Ook onderzoeken we uw speelveld online. Met deze bagage weten we wat u onderscheidt en bijzonder maakt en dat vlechten we door de teksten.

De meeste teksten schrijven we in eigen huis. Daarnaast werken we ook met andere professionele tekstschrijvers (waaronder ook native English copywriters). Met uw identiteit, strategie, doelstellingen en de juiste feitelijke gegevens in het achterhoofd verwoorden wij uw boodschap. Waar nodig verzamelen we de benodigde input via een persoonlijk interview met u en laten we de teksten professioneel vertalen. We worden er heel enthousiast van, als we uw sterke punten eens goed in de verf mogen zetten!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen