mindful marketing & inspired internet

Blog

ÔÇó Wat ons zoal bezighoudt...
terugblik_diamedia_minds_twaalf_projecten_marketing_internet_websites

Terugblik: Diamedia Minds 2012 in twaalf screenshots

Met het Diamedia Minds blog, en eigenlijk in al onze communicatie, streven wij ernaar om zoveel mogelijk interessante en relevante informatie te delen met onze klanten, partners en andere ge├»nteresseerden. Het is zeker niet de bedoeling dat we constant over onszelf en onze successen (of dieptepunten ­čśë praten. Borstklopperij vinden we namelijk erg vermoeiend. Voor deze ene keer maken we echter – enigszins – een uitzondering en blikken we terug op een aantal van onze mooiste projecten uit 2012 aan de hand van (plusminus) twaalf screenshots. Dit leek ons wel leuk, voor een keertje.

1. (= geen screenshot): Strategische marketing voor diverse klanten over “u vraagt, wij helpen”

marketingstrategie

Een belangrijk deel van onze tijd ging vorig jaar naar het ontwikkelen van strategische marketingplannen, een jas die ons prima past. Om begrijpelijke (privacy) redenen stellen de betrokken klanten het niet altijd op prijs dat we onze strategische samenwerking naar buiten brengen en daarom beperken we ons in de volgende elf screenshots tot de projecten die inmiddels in de ‘public space’ te vinden zijn.

2. Wervingscampagne Valid over “hoe groen het gras bij Valid is”

valid

Voor ICT-dienstverlener Valid ontwikkelden we een cross-mediale campagne voor het werven van nieuwe medewerkers. De kandidaten werden via een gepersonaliseerde (papieren) mailing naar hun persoonlijke webpagina (PURL) geleid. Op de betreffende website werden ze met een toegespitst aanbod verleid om contact op te nemen voor een gesprek. Het resultaat van deze campagne overtrof alle verwachtingen, waarmee de kracht van een oprechte, persoonlijke aanpak weer eens bewezen werd.

3. Website Belgian Watercooler Association over “beter water is goed voor iedereen”

bwacoolers

Voor de Belgian Watercooler Association ontwikkelden we een website met als doel om het bedrijfsleven ├ęn de consument te informeren over het belang van goed water en de rol van de brancheorganisatie voor de watercoolerindustrie. De website benadrukt dat het belangrijk is om toe te zien op de kwaliteit en hygi├źne van gebotteld water en waterkoelers. Het resultaat is te bekijken op www.bwa-coolers.be.

4. Digitale nieuwsbrief de Eyserhalte over “de mooiste eerlijke producten”

eyserhalte

Voor de Eyserhalte in Eys, het bedrijf dat garant staat voor een┬áonge├źvenaarde beleving van eerlijke culinaire producten in Limburg, ontwikkelden we een digitale nieuwsbrief in de stijl van de website en de webshop (die we eerder ontwikkelden). Met behulp van Mindnews, onze online oplossing voor het versturen van nieuwsbrieven, verstuurt de Eyserhalte nu met regelmaat zelf mooie nieuwsbrieven naar hun klanten en andere fans.

5. Huisstijl ITS Maastricht over “wereldwijde intermodale logistiek (snapt u wel?)”

itsmaastricht

Voor ITS (Intermodal Transport Services) ontwikkelden we een volledige huisstijl, waarmee dit kersverse bedrijf zich professioneel kan presenteren. Dit werd gevolgd door de website, die we momenteel afronden.

6. Community Sharing Success over “vooruitstrevende studentenbinding”

sharingsuccess

Voor de Maastricht University School of Business and Economics ontwikkelde Diamedia Minds in 2011 de community “Sharing Success”. Met behulp van deze community worden nieuwe studenten met elkaar in contact gebracht, nog voordat ze gestart zijn met hun opleiding. Dit maakt de UM onweerstaanbaar voor studenten, is gebleken. Wegens groot succes werd deze community in 2012 opnieuw ingezet. De Faculty of Health, Medicine and Life Sciences volgde met de community “Mastering Health” en dit zal zeker niet de laatste zijn, weten wij uit betrouwbare bron.

7. Website iArts Maastricht over “een opleiding met veel disciplines”

iartsmaastricht

Voor iArts Maastricht ontwikkelden we de nieuwe website. iArts is een nieuwe, multi-disciplinaire opleiding en de website kenmerkt zich door een horizontale (in plaats van verticale) benadering. Het resultaat is te bekijken op www.iartsmaastricht.com.

8. iPhone App Transcendental Timer over “meditatie, there’s an App for that!”

transcendentaltimer

Het idee voor de Transcendental Timer App voor de iPhone ontstond uit onze eigen passie voor meditatie. Deze App helpt de gebruiker bij het timen van zijn of haar meditatie. Dit idee bleek een schot in de roos en de App wordt inmiddels wereldwijd gekocht en gebruikt door een groeiende groep fans. De bijbehorende website is terug te vinden op www.transcendentaltimer.com.

9. Google AdWords campagnes over “advertenties die w├ęl iets opleveren”

adwords

Het jaar 2012 was, nog meer dan voorgaande jaren, h├ęt jaar van Google AdWords. Vergeet (vrijwel) iedere andere vorm van adverteren: “nothing beats Google!” (…sort of :-). Voor verschillende klanten, waaronder de waterkoelerleverancier Kalimba, de MBA-opleiding van Maastricht University School of Business and Economics en de webshop ZieZo Toner, organiseerden wij slimme AdWords-campagnes. M├ęt resultaat!

10. Website Diamedia Minds over “jezelf telkens opnieuw uitvinden”

diamediaminds

Aangezien dit volledige artikel – voor deze keer – over ons eigen werk gaat, mag onze eigen nieuwe website natuurlijk niet ontbreken. Met veel trots en plezier lanceerden we in 2012 onze nieuwe huisstijl en de bijbehorende website. Dit was een belangrijke stap in onze eigen presentatie en de volgende stap in onze professionalisering.

11. Multiblog voor FASoS over “slimme onderzoeken op een slimme wijze presenteren”

fasos

In opdracht van de Faculty of Arts and Social Sciences van Maastricht University ontwikkelden we een multiblog. Met behulp hiervan kunnen onderzoekers aan deze faculteit eenvoudig een eigen blog starten, zonder zich druk te hoeven maken over de lay-out en de techniek. De verschillende blogs worden automatisch verzameld op de voorpagina van de site, waardoor er een onderzoeksportal ontstaat. De eerste projecten zijn terug te vinden op www.fasos-research.nl.

12. Webshop ZieZo Toner over “printercartridges hoeven helemaal niet duur te zijn”

ziezotoner

We eindigen dit artikel met het eerste project dat we begin 2012 lanceerden: de webshop van ZieZo Toner. Deze webshop voor gunstig geprijsde inktcartridges en toners is nu bijna een jaar online en we zijn nog steeds erg trots op het resultaat. Behalve de technische ontwikkeling en het ontwerp, verzorgen we ook met veel plezier de exploitatie van deze webshop www.ziezotoner.nl.

Tenslotte…

Zoals u ziet, hebben we in 2012 een grote diversiteit aan projecten mogen uitvoeren voor onze klanten. Het bovenstaande is slechts een selectie uit de vele mooie projecten en het was zeker niet gemakkelijk om een keuze te maken. Mocht uw project hier niet tussen staan, dan is dat zeker niet persoonlijk bedoeld! We zeggen het graag: bedankt voor uw vertrouwen!

En bent u nog geen klant van Diamedia Minds, dan maken we graag kennis met u in 2013!