Nederland | België | Contact opnemen

Gratis advies?

Q

Gratis advies!

  Vul onderstaande gegevens in en wij bellen jou om een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.
  Je kunt ons natuurlijk ook je vraag mailen via ons contactformulier. Be our guest!

  BLOG

  Tien jaar Diamedia Minds: ondernemen vanuit overtuiging en met de kracht van het netwerk

  Tien jaar Diamedia Minds in Maastricht en Hasselt

  Sinds januari van dit jaar bestaat Diamedia Minds tien jaar. In deze periode is er veel veranderd in het landschap waar wij onze klanten doorheen gidsen. Onze inspiratie voor Diamedia Minds was altijd de gedachte: leuke dingen doen, voor leuke mensen, met leuke mensen. Deze heeft stand gehouden en rondom dit idee evolueerde onze onderneming in een succesvol bedrijf met veel mooie, lieve, soms lastige, maar vrijwel altijd heel fijne klanten.

  Gedurende je werkend leven merk je dat je ideeën over ondernemen continu in beweging zijn. Kansen, bedreigingen, positieve en negatieve ervaringen vormen de wijze waarop je naar de wereld kijkt en bepalen bewust of onbewust je strategie. Als je de wereld als hard en competitief ziet, dan ben je geneigd om als zodanig te handelen. Ondernemen wordt dan een angstige bezigheid en angst leidt tot negatieve emoties, manipulatie en vechtgedrag (‘harde concurrentie’).

  Vanuit de filosofie “waar je je op richt, daar ga je naartoe”, is de visie achter Diamedia Minds om juist vanuit vertrouwen en kracht te werken, los van angst, gericht op een gezonde en gebalanceerde samenwerking met klanten en partners. In de praktijk viel dit in de afgelopen tien jaar niet altijd mee. Soms trek je mensen aan die op een andere wijze in het leven staan. Dat heeft een belangrijke functie, want dat zijn je beste leermeesters, ze “scherpen je zaag” (om met Stephen Covey te spreken). In die zin is het hele (bedrijfs)leven een test om bij jezelf te blijven, ongeacht wat er voor je voeten geworpen wordt. Als onderneming geldt dat des te meer, aangezien je in een ecosysteem zit van medewerkers, partners en klanten waarmee je graag een lange termijnrelatie wilt creëren.

  Je handelen wordt gevormd door je overtuigingen en de wijze waarop je deze inbedt in je bewuste en onbewuste denken. Het leek mij interessant om eens van een afstandje te kijken naar de achterliggende ideeën die we in de afgelopen jaren gevormd hebben over het ‘runnen’ van een bedrijf. Kortom: welke overtuigingen liggen achter de wijze waarop wij zaken doen? En waarom dit niet delen als blogartikel? Wie weet, leidt het tot interessante inzichten of reacties?

  Hier komen ze dan, de overtuigingen (of denkbeelden, of wetmatigheden, ideeën, of richtlijnen; hoe je het ook wilt noemen) van Diamedia Minds, in willekeurige volgorde:

  1. Alleen door vanuit je eigen kracht en vertrouwen te handelen (en dus niet vanuit je angst, die ook altijd aanwezig is), bouw je een vertrouwensrelatie op en voorkom je (gewilde of ongewilde) manipulatie.
  2. Beloof niets dat je niet waar kunt maken. Doe niet aan over-selling (hiermee is op lange termijn niemand geholpen en het zorgt voor een vertrouwensbreuk).
  3. Communiceer altijd eerlijk over de werkelijke kosten van een activiteit, voorkom oppoetsen van offertes (beneden de prijs bieden), omdat dit op lange termijn tot teleurstelling leidt. Wederzijds.
  4. Wees eerlijk over wat je wel en niet weet en kunt. Pretendeer geen kennis te bezitten die je niet hebt. Onderzoek welke kwaliteit verwacht wordt en of je die wilt en kunt leveren.
  5. Alles heeft zijn intrinsieke waarde. Kwaliteit kost tijd en geld. Lagere kwaliteit kost minder tijd en minder geld, maar ondergraaft een lange termijnrelatie. Goed, deskundig, advies kost geld, maar slecht advies kost uiteindelijk meer geld.
  6. In het (bedrijfs)leven is het niet mogelijk om de bocht af te snijden. De juiste paden moeten volledig bewandeld worden om het doel te bereiken. Als je de optimale route al hebt bepaald en de omstandigheden niet veranderen, leiden kortere wegen tot slechtere resultaten.
  7. Ideeën en doelen kunnen en mogen wijzigen. Communiceer hierover zodat iedereen ervan op de hoogte is.
  8. Veranderlijkheid is een menselijke eigenschap, zorg dat de gekozen aanpak ruimte biedt voor verandering. Voortschrijdend inzicht ontstaat niet voor niets. Doe er iets mee!
  9. Niet iedere klant of partner past bij ons, dat accepteren wij. Daar staat tegenover dat samenwerken met mensen waarmee wij een echte klik hebben, veel moeitelozer gaat en wederzijds op prettigere wijze tot betere resultaten leidt. Door onze werkwijze en overtuigingen trekken we de mensen aan die bij ons passen. Zo bouwen we ons netwerk van klanten en partners en kunnen we samen prettig werken.
  10. Van elk contact kunnen we iets leren. Van positieve én van ‘negatieve’ contacten. Iedere persoon die je ontmoet, heeft een boodschap voor je.
  11. Niets duurt voor altijd, alles is in beweging. Besef wanneer het tijd is om dingen of mensen los te laten en te laten gaan.
  12. Als iets afloopt, komt er iets beters voor in de plaats. Dit blijkt altijd te kloppen, dus zorg ervoor dat je de natuurlijke gang van zaken niet blokkeert.
  13. Goede communicatie is de kern van elke relatie. Reageer altijd op vragen, opmerkingen en onuitgesproken signalen en doe dit zo snel als realistisch mogelijk is. Zorg voor een gestructureerde communicatie tijdens projecten.
  14. Houd geen informatie achter en ga er niet vanuit dat jij of de andere partij gedachten kan lezen.
  15. Als dingen misgaan: communiceer, communiceer, communiceer en los het op. Fouten maakt iedereen, je ware kwaliteit toon je in de oplossing.
  16. Techniek is kwetsbaar en breekbaar. Technisch zullen er altijd dingen niet volgens plan verlopen, de kunst is om hiermee te leren omgaan en problemen op te lossen.
  17. Blijf altijd leren. Het is onze verantwoordelijkheid naar onze klanten en partners om kennis van zaken te hebben op ons vakgebied. Dat is onze toegevoegde waarde.
  18. Dingen die goed voelen zijn goed, dingen die slecht voelen vragen om heroverweging. Niets gebeurt zonder reden, wees je hier bewust van. Doe niets wat niet goed voelt, of waar je niet achter kunt staan. Je weerstand is een signaal dat er iets niet klopt (het doel, de aanpak, de relatie…).
  19. Relaties zijn altijd gelijkwaardig. De klant is koning, onze partners zijn koning en wij zijn koning. Zonder wederzijds respect is er geen lange termijnrelatie mogelijk. Streef altijd naar een correcte balans, in vraag en antwoord.
  20. Zoals je voor jezelf zorgt, zorg je ook voor anderen. Zoals je voor anderen zorgt, zorg je ook voor je zelf. Gebruik je eigen gevoel als maatstaf.
  21. Draag iets bij. Lang niet alles wat we doen, hoeft in geld uitgedrukt te worden, zolang er een gezonde balans blijft tussen inkomsten en uitgaven. We meten dit af aan de activiteit en de rol ervan in de samenleving.
  22. Have fun! Vanzelfsprekend… en iets dat we nooit moeten vergeten: neem jezelf niet té serieus.

  Het is een lange lijst en nog zeker niet volledig. Tijdens het samenstellen besefte ik dat voor elk punt in de afgelopen tien jaar minimaal één voorbeeld te vinden is waarbij we ‘gezondigd’ hebben. Simpelweg omdat we op dat moment te druk, te angstig, te onbewust, te egoïstisch of te onwetend waren. Niets menselijks is ons vreemd. Toch blijven dit onze handvaten. Dat is het mooie: er is altijd ruimte voor groei en de goede intentie is er in ieder geval. Dit lijkt ons in ieder geval een mooi vertrekpunt voor de komende tien jaar. Benieuwd waar het ons brengt!

  Recente projecten

  - Even uitpakken -

  Consilio Tax & Law

  Hoeve De Peer

  Europe HR Solutions

  Unique Self Institute

  Testimonials

  - Wat onze klanten ervan vinden -

  Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
  Jo Kenens
  Abus
  Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
  Jo Kenens
  Abus
  Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
  Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
  Staya Erusa en Hello Aquarius
  Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
  Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
  Staya Erusa en Hello Aquarius
  De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
  Laurens Wormer
  Mateum
  De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
  Laurens Wormer
  Mateum
  Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
  Anita Suijkerbuijk
  ASCATI
  Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
  Anita Suijkerbuijk
  ASCATI
  Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
  Manon Simonis
  Yogaplace
  Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
  Manon Simonis
  Yogaplace
  Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
  Lidwien Hollanders
  Maastricht University
  Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
  Lidwien Hollanders
  Maastricht University
  Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
  Julienne Erckens
  Maastricht University
  Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
  Julienne Erckens
  Maastricht University
  Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
  Paul Schmidt
  MAG Groep
  Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
  Paul Schmidt
  MAG Groep
  Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
  Ab van Deemter
  Kalimba NV
  Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
  Ab van Deemter
  Kalimba NV
  Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
  Maaike Stooker
  Hogeschool Zuyd
  Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
  Maaike Stooker
  Hogeschool Zuyd