mindful marketing & inspired internet

Social media promotie en advies

Facebook, Twitter, Linkedin en meer

Hoe sociaal bent u?

Of u wilt of niet, er wordt online over u gesproken in online netwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Ook op review- en vergelijkingssites wordt u beoordeeld. Gebruik ze in uw voordeel door zelf aan de discussie deel te nemen, of enkel goed te luisteren naar wat er over u gezegd wordt. Negeren kunt u social media in elk geval niet langer.

Ga de dialoog aan via social media

Social media hebben het communicatielandschap blijvend veranderd. Online netwerken als Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, Instagram en Foursquare, maar ook bijvoorbeeld vergelijkings- en beoordelingssites, bieden u de mogelijkheid om in dialoog te treden met uw klanten. Het interessante is, dat ze uw klanten mondiger maken en hen onderling met elkaar in contact brengen. Dat geeft u uitgelezen kansen om erachter te komen wat uw klant écht van u wil.

Dankzij social media kunt u uw klanten beter bereiken dan ooit, mits u dit op de juiste wijze inpast in uw marketingstrategie. Traditionele media bieden deze mogelijkheid niet of in minder mate en het vergt dus een gerichte aanpak om van uw online netwerk een succes te maken. Wees daar waar uw klant u graag ontmoet, wees alert en sta open voor discussie. Wie eerlijk en authentiek communiceert, trekt de klant aan die bij hem past.

Het voordeel van social media is dat u uw boodschap (gratis) kunt verspreiden en dat uw klanten eenvoudig en snel kunnen reageren op uw berichten. Zo leert u elkaar steeds beter kennen. Een goede dialoog vraagt wel uw voortdurende aandacht en tijd. Daarnaast is het van belang dat u oprecht bent en dat u iets bijdraagt dat voor uw ontvangers interessant is. Wij helpen u graag uw social media aanpak te ontdekken en staan u bij in de uitvoering hiervan.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Beter vindbaar worden?

Wilt u via Google meer rendement halen uit uw website?

Over vindbaarheid

Hoe gaan wij te werk?

Kennismaking

Graag leren wij u en uw wensen kennen onder het genot van koffie of thee. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voorstel

Vervolgens maken wij een voorstel op maat. Wij stemmen onze dienstverlening graag af op uw wensen.

Uitvoering

Voorstel akkoord? Wij starten met het uitvoeren van de besproken activiteiten en zorgen voor de opvolging.

Oplevering

Na afronding volgt de oplevering. Deze kan eventueel gefaseerd plaatsvinden, afhankelijk van uw wensen.

Onderhoud

Tijdens de onderhoudsfase  we de opgeleverde producten up-to-date, afhankelijk van uw wensen.

Case: Lost and found

Ik ben niet vindbaar op het internet! Hoe verbeter ik dit?

Bekijk deze case

Uw klant leert u echt kennen

Via social media kunt u veel te weten komen over de behoeften, drijfveren en meningen van uw doelgroep. Deze netwerken vormen immers een laagdrempelig communicatiekanaal en mensen delen hun persoonlijke informatie en ideeën graag met u en elkaar. Omgekeerd helpt uw social media activiteit uw klant om zich een completer beeld van u te vormen.

Bij social media gaat het er niet om dat u zoveel mogelijk berichten en informatie via het netwerk spuit. Het gaat om een kwalitatieve interactie en hoe u deze op integere wijze aangaat. Door echt en oprecht te zijn en steeds vanuit uw identiteit te communiceren, weet uw doelgroep waar u voor staat. Dat helpt u om uw relatie verder uit te bouwen. 

Ook is het belangrijk dat u zelf goed luistert naar uw doelgroepen. Veel klanten geloven eerder wat er over u gezegd wordt door andere klanten, dan wat u zelf op uw website beweert. Wees u daarvan bewust en handel ernaar.

Hoe gaat u nu aan de slag met Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, YouTube of Google+? Allereerst kijken we waar en hoe uw klanten actief zijn. Dan bepalen we het kader voor uw sociale media-activiteit. Samen met u en uw klanten bepalen we welke onderwerpen interessant zijn voor uw doelgroep. Ook helpen we u om relevante informatiebronnen binnen én buiten uw bedrijf te vinden. Vervolgens maken we een planning, zodat elk onderwerp regelmatig aan bod komt en uw doelgroep alle aspecten ervan kan ontdekken. Ook bepalen we hoe we omgaan met vragen en opmerkingen van uw volgers. En we stellen natuurlijk uw bedrijfspagina op punt. Dan is het tijd om de dialoog te starten. Het leuke daarvan is dat deze nooit helemaal binnen de vastgestelde kaders verloopt. Met uw grondige voorbereiding kunt u echter vlot communiceren met uw volgers. Dat doet u zelf, of met onze hulp.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen