mindful marketing & inspired internet

Blog

Wat ons zoal bezighoudt...
eigenschappen_goede_marketeers

De 10 eigenschappen van goede marketeers

Als je als ondernemer tot de conclusie bent gekomen dat je nodig iets moet ondernemen op het gebied van marketing, heb je een flinke uitdaging te pakken. Los van terminologie (zoek ik iemand voor mijn communicatie, marketing, voor PR of voor reclame?), is het als (relatieve) leek vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Om je alvast op weg te helpen, heb ik hieronder tien eigenschappen van goede marketeers beschreven.

Goede marketeers…

  1. Kunnen zich in jouw schoenen verplaatsen, waardoor ze jou kunnen helpen met relevant en passend advies.
  2. Zijn empathisch. Ze kunnen zich goed inleven in iemand anders’ leefwereld (liefst die van jouw klant) en begrijpen daardoor de werkelijke behoeften van jouw doelgroep en weten hoe deze met jouw toegevoegde waarde ingevuld kunnen worden.
  3. Kunnen over de muurtjes rond hun eigen vakgebied heen kijken en bouwen bruggen tussen de verschillende functies in een organisatie.
  4. Weten intern draagvlak te creëren om extern resultaat te boeken. Ze kunnen argumenteren en doorgronden drijfveren.
  5. Denken multidisciplinair, omdat een gemiddeld klantprobleem vaak te complex is om vanuit één discipline op te lossen.
  6. Zijn taalvaardig. Ze weten zich goed uit te drukken en verstaan de kunst van het tussen de regels lezen.
  7. Denken strategisch voordat ze in de uitvoering schieten én ze zijn niet alleen conceptueel, maar ook praktisch sterk. Daardoor zijn aangedragen oplossingen ook voor de langere termijn realistisch.
  8. Weten hoe jouw doelgroep online en offline informatie combineert tot een beeld van jouw organisatie en wat dat vraagt van jouw organisatie.
  9. Zijn creatief in het effectief besteden van het beschikbare budget, voor optimaal rendement.
  10. Zijn integer en durven ‘Nee’ te zeggen tegen opdrachten die buiten hun scope van expertise vallen (om vervolgens door te verwijzen naar deskundige vakgenoten).

Bovenstaande punten geven je hopelijk al een idee van de eigenschappen waarop je zou kunnen letten. Ook geldt natuurlijk, zoals voor alle zakelijke contacten, dat een goede klik een prettige samenwerking bevordert. Daarnaast zijn een aantoonbare, kwalitatieve ervaring (referenties!) en duidelijkheid over de financiële vergoeding belangrijk.

Mocht je niet zeker weten wie of wat voor type marketingexpert je het beste kunt inschakelen om je business een stap verder te helpen, neem dan zeker eens contact met ons op. We helpen je graag!