Nederland | België | Contact opnemen

Diamedia Minds logo
Nederland | Maastricht | Eindhoven | Contact
België | Hasselt | Antwerpen | Contact

Marketingadvies en strategie

Marketing is bouwen aan betekenis en vertrouwen

Als je werkt vanuit een marketingstrategie, geeft dat houvast en richting

Niet alleen aan jezelf, maar ook aan jouw klanten, jouw medewerkers en jouw partners. Vertrek met je marketing vanuit je sterke punten, bepaal koers en zorg dat je het stuur stevig in handen houdt. Wij zorgen voor jouw kaart en kompas (en de nodige extra Pk’s). Tja… en hier en daar een pakkende analogie. :-/

Marketing

Wie ben jij eigenlijk?

Je bereikt jouw marketingdoelen het beste als je consistent en authentiek communiceert over wie je bent en hoe je betekenisvol bent voor je klanten in het bereiken van hún doelen.

Wij analyseren wat jouw organisatie doet en waarom dat vanuit het standpunt van jouw klanten interessant is. Of je doet dit zelf, met onze hulp!

Marketing begint bij je (bedrijfs)identiteit

Toenemende concurrentie en producten en diensten die steeds meer op elkaar lijken, vragen transparantie en creativiteit in jouw marketingcommunicatie.

Je bereikt jouw doelen het beste als je consistent en authentiek communiceert over wie je bent en waar je voor staat. Als je gericht werkt aan het creëren van betekenis in de relatie die je met je doelgroep hebt. Volgens Diamedia Minds ligt het logische vertrekpunt voor al jouw marketingcommunicatie dan ook in jouw organisatie-identiteit en de meerwaarde die je jouw klanten biedt.

In een omgeving waarin alles continu verandert, is jouw bedrijfsidentiteit een constant gegeven, het vertrouwde baken waarop jouw doelgroep kan navigeren. Liever dan vanuit competitie te denken, laten wij je ware kracht en meerwaarde voor je spreken bij het aantrekken van de klanten die bij jou passen. Hoe maakt jouw bedrijf onze wereld een stukje beter? Welk maatschappelijke uitdaging los jij op?

Wie ben jij eigenlijk?

Je bereikt jouw marketingdoelen het beste als je consistent en authentiek communiceert over wie je bent en hoe je betekenisvol bent voor je klanten in het bereiken van hún doelen.

Wij analyseren wat jouw organisatie doet en waarom dat vanuit het standpunt van jouw klanten interessant is. Of je doet dit zelf, met onze hulp!

Praktische aanpak

Met ons Marketing Actie Plan krijg je een praktisch hulpmiddel op niveau.

 

Realistisch advies

Geen bladibla, maar eerlijk en realistisch marketingadvies op maat.

 

Jij kiest & beslist

Wij adviseren. Jij kiest en beslist welke stappen je neemt.

 

Klein maar fijn

Eén aanspreekpunt voor je marketingstrategie, website en vindbaarheid. 

Marketing is vertrouwen

Marketing gaat wat ons betreft zéker niet over mooie praatjes of dito plaatjes. Marketing gaat over het ontwikkelen van een vertrouwensrelatie voor de lange termijn met jouw klanten, partners en medewerkers. Over hoe je sámen iets moois kunt realiseren, waar de rest van de wereld ook iets aan heeft.

Je hebt lang of kort nagedacht over jouw identiteit en je strategie, nu is het tijd voor actie. Op basis van je ideeën en wensen ontwikkelen wij met jou een Marketing Actie Plan. Afgekort noemen we dit een MAP: een routekaart naar succesvolle marketing en communicatie, die leidt tot de realisatie van jouw organisatiedoelen.

Het Marketing Actie Plan bevat behalve een heldere beschrijving van waar jouw organisatie sterk in is, je doelstellingen en ambities voor een betere wereld, ook een praktisch stappenplan en een overzicht van acties waarmee je de juiste doelgroepen bereikt. Vertrouwen creëer je door eerlijk en oprecht en met de juiste middelen te communiceren en vervolgens te doen wat je belooft.

Marketing vormt je organisatie

Goede, professionele marketingcommunicatie is essentieel om je klant een duidelijk beeld van jouw meerwaarde te geven. Wij helpen je bij het behalen van jouw strategische doelstellingen.

Waarom is het de moeite waard om een relatie aan te gaan met jou als ondernemer, met jullie als organisatie? Diamedia Minds gaat de dialoog met je aan om dat te ontdekken. Samen gaan wij naar de essentie van jouw organisatie. Wat beteken je voor ondernemers en consumenten in Nederland en België? Hoe zorg je ervoor dat onze wereld met jouw activiteiten telkens een stukje mooier wordt? Onze dialoog verheldert en inspireert en creëert duidelijkheid in hoe marketing en communicatie kunnen bijdragen aan het verder uitbouwen van jouw organisatie.

Het Marketing Actie Plan beschrijft de weg naar succes: hoe je je klanten toegevoegde waarde biedt, jouw merk met de juiste betekenis laadt, hoe je jouw medewerkers boeit en bindt. Met branding, met gerichte en in de tijd gefaseerde marketingcampagnes, met een weloverwogen integratie van jouw offline verkoopactiviteiten en jouw online activiteiten zoals zoekmachinemarketing, e-mailmarketing en Google AdWords.

Over doelen en middelen

Het Marketing Actie Plan bevat een praktisch stappenplan en een overzicht van acties waarmee je de juiste doelgroepen bereikt. Het Marketing Actie Plan gaat over concrete doelen, middelen en oplossingen. Je krijgt dus geen vaag verhaal zonder eind en wij zorgen ook voor de realisatie, als je dat wilt. Samen aan een betere wereld bouwen is immers nóg leuker!

Hoe gaan wij te werk?

– Stapje voor stapje –

Kennismaking

Graag leren wij jou en jouw wensen kennen tijdens een kennismakingsgesprek. Wat kunnen wij voor je betekenen?

Voorstel

Vervolgens maken wij een voorstel op maat. Wij stemmen onze dienstverlening graag af op jouw wensen.

Uitvoering

Voorstel akkoord? Wij starten met het uitvoeren van de besproken activiteiten en zorgen voor de opvolging.

Oplevering

Na afronding volgt de oplevering. Deze kan eventueel gefaseerd plaatsvinden, zodat je al snel online bent.

w

Onderhoud

Tijdens de onderhoudsfase houden we de opgeleverde producten up-to-date en zorgen we o.a. voor de vindbaarheid.

De aantrekking zit in jezelf

Voor effectieve marketing helpt Diamedia Minds je bij het bepalen van jouw organisatie-identiteit, doelgroepen en marketingdoelen. Vervolgens vertalen wij deze op een aantrekkelijke manier in strategie, woord en beeld.

Samen met jou analyseren wij wat jouw organisatie doet en waarom dat vanuit het standpunt van jouw klanten interessant is. Vervolgens beschrijven wij jouw bedrijfsidentiteit, jouw toegevoegde waarde voor je klant, jouw doelen en vertalen deze in inhoudelijke kernboodschappen en een passende visuele identiteit voor de grootste impact. Daarna gebruiken we deze gegevens in praktische marketingcommunicatiemiddelen, zoals je website, teksten of een online marketingcampagne.

Door jouw identiteit en kernboodschappen consistent te herhalen in jouw marketingcommunicatie-uitingen, verover je die begeerde plek in de top-of-mind van jouw klant, bouw je aan je reputatie en realiseer je op effectieve wijze jouw bedrijfs-, marketing- en verkoopdoelstellingen. Het liefst leren we jou hoe je dat zelf kunt aanpakken. Daarvoor zijn onze marketing coaching-sessies ideaal.

Een wijs man zei ooit: “Als je een steen in een muur bent, dan kun je de muur niet zien.”. Oftewel: als je in het potje zit, is het lastig om het etiket te lezen. Wij vergroten graag jouw blikveld!

Wil je meer weten?

Heb je interesse om met ons samen te werken voor het aanpakken van je marketing?

Zelf aan de slag met de marketing van jouw bedrijf

Als je door de waan van de dag niet aan je marketing toekomt, of als je de juiste klantaanpak maar niet vindt, volg dan een Mindcoaching-traject bij Diamedia Minds.

In dit traject ga je zelf op zoek naar het fundament van je bedrijfsmarketing. Een duidelijk beeld van jouw aanbod, de verwachtingen van je klanten en van de manieren waarop je die twee bijeen kunt brengen helpt je immers om jouw marketing in jouw manier van zakendoen te integreren en succesvol te zijn. In vijf tot tien sessies ontdekken we samen hoe je jouw klanten het beste bedient met jouw producten of diensten. In deze persoonlijke coaching-gesprekken werken we één op één. Zo komen we samen snel tot de kern.

Allereerst onderzoeken we wie je bent als ondernemer en hoe je met jouw producten of diensten betekenis geeft en een waardevolle oplossing biedt in de relatie met jouw klanten. We beschrijven de oplossing én jouw ideale klant (laten we eerlijk zijn, daar werk je immers liever mee samen dan met een niet-zo-ideale klant). Ook bepalen we jouw doelstellingen. Vervolgens gaan we kijken met welke woorden je de meerwaarde van jouw aanbod kort en krachtig kunt omschrijven en hoe en op welk moment je je doelgroep met deze boodschap kan bereiken. Natuurlijk onderzoeken we ook jouw concurrenten. Waarin onderscheid je je van hen? Onderweg van het ene naar het andere onderwerp, lopen we tegen praktische bezwaren, belemmerende gedachten en brandende vragen aan. Die diepen we uit tot we weten wat ze waard zijn en je ze kunt loslaten.

Het resultaat van elke sessie is, dat je steeds duidelijker weet wat je wel en zeker niet wilt doen en welke prioriteiten je kunt stellen. Ook word je je sterker bewust van de waarde van jouw aanbod en welke prijs daar tegenover mag staan. Aan het einde van het traject heb je een praktisch draaiboek in handen, om jouw bedrijf (terug) op de rit te brengen. Je weet welke stappen je kunt nemen om je bedrijf helder te positioneren, een impuls te geven aan een betere wereld en daarover een inspirerende dialoog met je klanten te voeren, terwijl je ook nog je omzet een boost geeft.

Kun je niet langer wachten? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Recente projecten

- Even uitpakken -

Consilio Tax & Law

Consilio Tax & Law

Hoeve De Peer

Hoeve De Peer

Europe HR Solutions

Europe HR Solutions

Unique Self Institute

Unique Self Institute

Testimonials

- Wat onze klanten ervan vinden -

Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
Lidwien Hollanders
Maastricht University
Werken met Diamedia Minds is altijd een prettige ervaring. Ze denken met je mee en hebben goede tips om een jaarverslag - online en op papier - jaar na jaar steeds verder te verbeteren.
Lidwien Hollanders
Maastricht University
De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
Laurens Wormer
Mateum
De kennis en kunde van webdesign en –ontwikkeling straalt ervan af bij Diamedia Minds. Diamedia Minds heeft onze website zeer professioneel (en binnen tijd en budget) ontwikkeld. Daarnaast was het bovendien een erg plezierige samenwerking. Vooral de zeer snelle en duidelijke reacties op onze vragen hebben we bijzonder gewaardeerd. Diamedia Minds is flexibel en denkt echt met je mee!
Laurens Wormer
Mateum
Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
Ab van Deemter
Kalimba NV
Sinds 2010 werken we samen met Diamedia Minds. Gestart met een meer dan geslaagde herpositionering, is ons contact ook vandaag nog steeds uitermate intensief en goed. Diamedia Minds verzorgt onze (online) marketing op meer dan professionele wijze. Bovendien is het een groot goed om te kunnen werken met deze super aangename mensen!
Ab van Deemter
Kalimba NV
Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
Staya Erusa en Hello Aquarius
Hun expertise is overduidelijk en hun oprechte betrokkenheid maakt dat ze een echt team met ons vormen. Ze zijn een aanvullende en belangrijke meerwaarde voor ons werk.
Ronald Jan Heijn en Harry Beckers
Staya Erusa en Hello Aquarius
Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
Paul Schmidt
MAG Groep
Om te groeien, heb je nieuwe klanten nodig. Daar helpt Diamedia Minds ons mee. Ze helpen om ons merk goed in de markt te zetten. Online zorgen ze ervoor dat we 'gevonden worden'. Daarnaast zorgen ze voor de nodige 'call to action', zodat prospects onze website niet alleen bekijken, maar ook met ons contact opnemen. Het resultaat? Nieuwe klanten!
Paul Schmidt
MAG Groep
Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
Jo Kenens
Abus
Als marktleider in de beveiligingsbranche kiest ABUS resoluut voor toppers in de markt. Diamedia Minds is één van de beste en dit moet men verdienen, elke dag weer. Zij bewijzen het! Voor ons is deze jonge ploeg een betrouwbare partner, die correct en snel op de bal speelt. Ze ondersteunen ons met verschillende marketingtoepassingen, waarvoor ze alles onder één dak bieden, mét internationale mogelijkheden. Voor ABUS als multinational een must en een echte meerwaarde.
Jo Kenens
Abus
Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
Anita Suijkerbuijk
ASCATI
Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Daphne en Jasper. Ze zijn heel betrokken en hebben echt de tijd genomen om mij en mijn organisatie beter te leren kennen en om te luisteren naar mijn wensen. De communicatie was prettig: duidelijke uitleg, snelle reactietijd en geen vraag was teveel. Het resultaat is een website die helemaal bij mij past, met een frisse en creatieve uitstraling en pakkende teksten.
Anita Suijkerbuijk
ASCATI
Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
Julienne Erckens
Maastricht University
Diamedia Minds denkt constructief met ons mee, is origineel in de oplossingen die zij ons voorstellen en snel in de uitvoering en het zien van marketingkansen. In plaats van 'mee te praten', beziet Diamedia Minds ook het totaalplaatje en bespreken zij ook de nadelen van sommige marketingoplossingen, om vervolgens met een passend alternatief te komen. Een fijne en betrouwbare partner!
Julienne Erckens
Maastricht University
Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
Manon Simonis
Yogaplace
Diamedia Minds is persoonlijk en professioneel en zij resoneren met mij als persoon. Ze kijken met mij mee door mijn bril. Een duidelijk plan, met prioriteiten en acties, hun continue bereikbaarheid en bijsturing waar nodig, brachten ons allesomvattend website-project tot een eindresultaat dat er tot in de puntjes mag zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd nieuwe stappen met hen te nemen om Yogaplace verder neer te zetten in haar eigenheid en kracht.
Manon Simonis
Yogaplace
Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
Maaike Stooker
Hogeschool Zuyd
Diamedia Minds heeft aan één woord genoeg om te snappen wat ik bedoel. En dan komen ze vervolgens met een product dat mijn stoutste verwachtingen overtreft! De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Informeel doch zakelijk, mensen van het woord, snelle reactietijd. Dat zie je zelden meer.
Maaike Stooker
Hogeschool Zuyd