mindful marketing & inspired internet

Blog

Wat ons zoal bezighoudt...
5_stappen_naar_online_vindbaarheid

In vijf stappen naar online vindbaarheid

Bent u ook graag goed vindbaar? Regelmatig krijgen we de vraag of we kunnen helpen met ‘het verbeteren van de zoekresultaten van onze website’. De kern van het probleem ligt eigenlijk al in de vraagstelling besloten, namelijk: als bedrijf wilt u dat uw klant u online weet te vinden (en liefst ook contact met u opneemt) en niet alleen dat uw website goed scoort in de zoekresultaten. De score van uw website in de Google zoekresultaten is daarbij dus eerder een middel dan een doel. Als opstapje naar diepgaandere blogartikelen, hierbij een snel overzicht van vijf simpele stappen die u helpen uw online vindbaarheid te verbeteren.

Vindbaar in vijf simpele stappen

Er zijn vele mogelijkheden om uw klant te helpen om u online te vinden. In essentie komen ze op het volgende neer:

  1. Zet een website, webshop, blog, social media pagina of video op het Internet. Gebruik een gemakkelijk te onthouden, relevante domeinnaam en deel die met uw doelgroep. Zorg dat u op meerdere plekken en manieren op het Internet actief bent en knoop al die activiteiten op zinvolle wijze aan elkaar. Zo ontstaat uw eigen online netwerk, waarmee u voor uw klant of doelgroep de kans vergroot om u te vinden. Vergelijk het met het web waarmee de spin vliegjes vangt om te kunnen overleven.
  2. Zorg ervoor dat uw site technisch goed in elkaar te zit. Gebruik de laatste webinzichten, de laatste webtechnologie, de juiste kopjes en beschrijf voor elke webpagina duidelijk welke inhoud erop staat. Dit laatste is de tekst die in de zoekresultaten verschijnt (en de zoeker verleidt om naar uw website te klikken).
  3. Vul uw site met de juiste content (inhoud), daarbij gebruikmakend van de woorden die uw klant gebruikt om uw bedrijf, product of dienst te beschrijven en van buiten naar binnen denkend (vanuit het belang van de klant, dus niet vanuit uzelf), door daarbij de voordelen van uw aanbod voor de klant duidelijk te beschrijven. Zorg voor een heldere structuur, liefst met een aparte landingspagina per onderwerp. En let erop dat de inhoud en look & feel van al uw online uitingen een consistent beeld vormen en samen een logisch en begrijpelijk verhaal vertellen. Zo bouwt u structureel aan uw imago, het beeld dat uw doelgroep van u heeft.
  4. Nodig uw klant op elke pagina van uw site uit om een actie in uw richting te ondernemen: u te bellen of te mailen, een offerte of aanvullende informatie aan te vragen, uw pagina leuk te vinden en te delen via sociale media, of toe te voegen aan zijn favorieten, of – in het ideale geval – zijn contactgegevens voor u achter te laten, zodat u zelf contact met hem kunt opnemen.
  5. Help uw klant met slimme digitale wegwijzers op het Internet, die hem de snelste parallelle route naar uw online aanbod bieden. Oftewel: geef hem de mogelijkheid om zo snel mogelijk met u in contact te komen. Om dit doel te bereiken, is Google AdWords een adequaat middel, maar vergeet ook zeker niet om actief deel te nemen aan discussiegroepen en te reageren op relevante blogs (steeds met een link naar uw website).

Over elk van deze stappen kunnen we nog veel diepgaandere blogs schrijven. Die volgen nog. Met deze stappen willen we u alvast snel op weg helpen.

Tenslotte: zoekmachines zoals Google weten steeds beter hoe mensen online naar u zoeken en weten het zoekgedrag van mensen steeds beter na te bootsen. Door net te doen alsof u zelf een mens bent (makkie, toch?!), bereikt u uw doel: met uw klanten en doelgroepen (andere mensen dus) in contact komen. Vergeet daarbij zeker niet om ook buiten het Internet over uw Internetactiviteiten te spreken: communiceer uw domeinnaam ook gewoon op papier!

Wat doet ú om ervoor te zorgen dat uw doelgroep u online kan vinden? Wilt u graag eens vrijblijvend overleggen over de mogelijkheden? We zijn maar één klik van u verwijderd.