mindful marketing & inspired internet

Blog

Wat ons zoal bezighoudt...
Verbeter gratis lokale vindbaarheid van je website

Verbeter gratis de lokale vindbaarheid van uw website

Staat uw bedrijf al met een correcte vermelding op de online kaart? Het verbeteren van de lokale online vindbaarheid van uw website is erg belangrijk. Google stemt zijn zoekresultaten namelijk steeds meer af op de locatie van de zoeker. Iemand die in Hasselt zoekt naar een bakker, krijgt andere zoekresultaten dan iemand die hiernaar zoekt in Maastricht. Als uw bedrijf is opgenomen in de landkaart van Google, levert u dat automatisch meer aandacht op van de online zoeker. In dit blog vertellen wij u hoe u gratis de lokale vindbaarheid van uw bedrijf en website kunt verbeteren. En dat in slechts tien minuutjes!

Meldt u aan bij Google Mijn Bedrijf

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe u in onderstaande zoekresultaten terechtkomt? Hoe ook uw bedrijf met zo’n icoontje kan worden aangeduid op de landkaart van Google, mét een speciaal plekje in de bijbehorende legenda?

voorbeeld google zoeken

 

Eigenlijk is het heel simpel: meld uw bedrijf aan bij Google Mijn Bedrijf (voorheen Google Places). Uw bedrijf aanmelden in Google Mijn Bedrijf heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat uw bedrijf geniet van een grotere lokale zichtbaarheid op het internet. Hierdoor kan uw doelgroep – die lokaal zoekt – u makkelijker vinden. Uw bedrijfsgegevens verschijnen mogelijk (dit is nooit 100% zeker) ook in de Google zoekresultaten, in Google Maps of in Google+. Een ander voordeel is dat het helemaal gratis is. Ook kan uw bezoeker gemakkelijker de weg naar uw locatie vinden, door via Google Maps zijn route te plannen.

Ook interessant voor u?

Google Mijn Bedrijf is vooral interessant voor bedrijven die hun klanten lokaal bedienen. Google laat namelijk alleen uw bedrijfsgegevens zien wanneer:

 1. mensen naar uw bedrijfsnaam zoeken, of
 2. mensen zich in de buurt van uw locatie bevinden op het moment van hun zoekopdracht, en
 3. u relevant genoeg bent (oftewel: wanneer de inhoud van uw website een antwoord op de in Google ingegeven zoekvraag geeft).

Of u uw klanten alleen lokaal bedient of niet, wij adviseren elk bedrijf om een profiel aan te maken bij Google Mijn Bedrijf.

Optimaliseer uw bedrijfsprofiel

De kans is groot dat uw bedrijf al door Google zelf op de kaart gezet is. Controleer daarom even of uw bedrijf wel goed op de kaart staat en of alle gegevens kloppen. U kunt uw profiel optimaliseren door uw openingstijden, foto’s, branchegegevens en uw bedrijfsbeschrijving toe te voegen. Daarnaast kunt u ook klantbeoordelingen verzamelen. Dit kunt u doen door uw klanten te vragen een recensie te plaatsen via uw Google+ pagina. Deze recensies dragen ook weer bij aan uw lokale vindbaarheid. Zodra uw profiel compleet is, krijgt u mogelijk een gratis vermelding in de zoekresultaten van Google, als uw klanten zoeken op uw bedrijfsnaam of zich in de buurt van uw bedrijf bevinden. Uw bedrijf krijgt dan extra attentiewaarde van Google. Dat ziet er zo uit:

bowling stardust Google zoeken

Als uw klanten u via hun mobiele telefoon opzoeken, dan hebben ze de mogelijkheid om u direct te bellen, hun route naar u toe te bepalen, of naar uw website te gaan. Zorg er dus voor dat uw website responsive is, oftewel geschikt voor mobiele apparaten.stardustmobiel

Uw bedrijf aanmelden bij Google Mijn Bedrijf

Staat uw bedrijf nog niet op de kaart? Geen zorgen. Uw bedrijf aanmelden bij Google Mijn Bedrijf is erg makkelijk en is binnen enkele minuutjes gepiept!

 1. Allereerst heeft u een eigen Google account nodig. Heeft u dit niet, dan kunt u het hier aanmaken.
 2. Ga naar Google Mijn Bedrijf.
 3. Klik op “Uw bedrijf op Google” (of log in met uw bestaand account).
 4. Zoek uw bedrijf via de zoekbalk.
  • Staat uw bedrijf er al in à klik op uw bedrijf;
  • Staat uw bedrijf er niet in à klik op “je bedrijf toevoegen”.
 5. De overige stappen spreken voor zich.

Verbeter uw vindbaarheid regionaal, nationaal of internationaal

Bedient u uw klanten regionaal, door het hele land of zelfs wereldwijd? Dan is een vermelding bij Google Mijn Bedrijf niet voldoende om uw online doelgroep te bereiken. Google Mijn Bedrijf is namelijk geschikt voor het verbeteren van uw lokale vindbaarheid.

Als u ook wilt dat uw doelgroep buiten uw vestigingsstad u goed kan vinden, dan is het interessant om de organische vindbaarheid van uw website te verbeteren of om online te adverteren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden om uw website onder de aandacht te brengen bij uw doelgroepen.

Neem contact met ons op.